links

  0
  2917

  Hieronder kan je interessante websites vinden over kinderen en geloof. We hebben ze in 3 groepen verdeeld: sites voor kinderen, sites voor de leerkrachten en sites in het bijzonder bedoeld voor ouders.

  Surf zeker eens naar

  Sites voor kinderen

  • nabbi.be: Deze spiksplinternieuwe site is een initiatief van de Vlaamse bisschoppen. Nabbi.be werd gemaakt om kinderen van 8 tot 12 jaar een website aan te bieden waar onomwonden, respectvol, ongecompliceerd, hedendaags en jong over geloof en kerk gesproken wordt. De Vlaamse bisschoppen zijn ervan overtuigd dat het gesprek over geloof en geloofsbeleving op een hedendaagse manier aanwezig is in de samenleving. Deze site kadert binnen deze visie

  als je vragen hebt over ziek zijn en sterven…

  als je zoekt…

  • www.koletjanssen.be: alles wat je wilt weten over Kolet Janssen en haar boeken, vind je hier. Je kunt haar antwoorden lezen op veel gestelde vragen.
  • www.look4.be: je tikt een woord in en je krijgt alleen maar interessante sites over het onderwerp

  Sites voor leerkrachten

  Als je zoekt naar…

  liederen:

  • users.telenet.be/peterenilse: website van Peter Biesbrouck met teksten en luisterfragmenten van Nederlandstalige liedjes over God en het leven (die ook terug te vinden zijn in de handboekreeks Tov).

  vieringen

  solidariteitsacties

  informatie over ziek-zijn, sterven, rouwen … bij kinderen

  informatie over vredesopvoeding

  Sites voor ouders

  • www.nabbi.be: Deze spiksplinternieuwe site is een initiatief van de Vlaamse bisschoppen. Nabbi.be werd gemaakt om kinderen van 8 tot 12 jaar een website aan te bieden waar onomwonden, respectvol, ongecompliceerd, hedendaags en jong over geloof en kerk gesproken wordt. De Vlaamse bisschoppen zijn ervan overtuigd dat het gesprek over geloof en geloofsbeleving op een hedendaagse manier aanwezig is in de samenleving. Deze site kadert binnen deze visie
  • www.geloventhuis.be: een ontmoetingsplek voor ouders met jonge kinderen. Je vindt informatie, materiaal en ideeën voor de geloofsopvoeding thuis.
  • Zijsprong is een reeks van 8 themaboekjes.Zijsprong is bedoeld voor opvoeders van kinderen tussen de 4 en 12 jaar. De boekjes zijn ook te gebruiken voor groepsgesprekken.
  DELEN
  Vorig artikelgebed van de week
  Volgend artikelBibliotheek