Goede Weekmateriaal 2015-2016

0
1169
Goede Weekbundel

In deze jaren van de Grote Herdenking sluiten we met het aanbod voor de Goede Week aan bij deze thema:ek. We koppelen het grote herdenken van het Jezusverhaal en dat van de Groote Oorlog aan elkaar.

Dit en ook volgend schooljaar krijgen we immers opnieuw de kans om de Goede Week op school te kunnen beleven. Vandaar de uitnodiging om deze unieke uitdaging met beide handen aan te nemen. Het zal ongetwijfeld een sur-plus geven aan dit schooljaar.

Om jullie bij de voorbereiding en de beleving van de Goede Week behulpzaam te zijn, werd deze brochure gemaakt.

In deze brochure vindt u uitgewerkte vieringen ten dienste van uw eigen crea:viteit. We hopen dat u met dit materiaal goed op weg gezet wordt. We wensen u een intense Goede Week toe en daarna… een zalig Pasen! Als orgelpunt van dit project is er trouwens de oproep om Pasen ook in een celebra:e te vieren met de kleuters én de kinderen op de school. Dit tijdens de eerste week NA de paasvakan:e.

fotomateriaal en geluidsfragmenten vind je via deze link.
Bij deze bundel hoort er een verdiepingsaanbod voor onderwijsverstrekkers :jdens de Goede

Week. Zie hiervoor www.eenanderekijk.be/goede-week

Ook in het jaar 2008, 2010 en 2013 werd een dergelijke bundel uitgewerkt. Voor de tweede keer doen we met deze bundel ook een volledig zelfstandig aanbod voor kleuters en kinderen uit het buitengewoon basisonderwijs. Een sterk nieuw accent in deze vieringen zijn de aanzeTen tot zintuigelijk vieren.

We wensen u een vredevolle Goede Week!

Gelegenheidswerkgroep:
Lieve Biesbrouck, Jan Demuynck, Rik Depré, Lieve Deroo, Luc Ghekiere, Jos Ostyn, Heidi Reynaert, Liesbet Vanderghote, Johan Verhalle

In samenwerking met:
de scholengemeenschappen Arkorum en Moorsledegem -WEPABA – DPB Brugge
 -COM-PAS – VSKO Brussel